HELOSAN® ELÄINKÄYTÖSSÄ

Helosan on kehitetty alunperin vuonna 1947 vedivoiteeksi pitämään utareen ihon terveenä ja vastustuskykyisenä maidontuotannon aikana. Tänä päivänä Helosania käytetään edelleenkin perinteisenä vedinvoiteena, mutta myös monien muiden eläinten ihon hoidossa.

LEHMILLE

Utareen ohut iho on herkempää kuin eläimen muu iho ja se joutuu erityisesti maidontuotannon aikana luonnollisesti suurempaan rasitukseen kuin eläimen muu keho.  Vetimien ihon hyvä kunto vaikuttaa oleellisesti maidontuotatoon estämällä infektioiden leviämistä ja vähentämällä utaretulehduksia.

Helosan suojaa utareita kuivumiselta ja infektioilta maidontuotannon aikana. Se pitää vetimet pehmeinä ja joustavina hoitaen samalla pikkuhaavat ja nirhaumat kuntoon.

Aamulypsyn jälkeen keväällä ja kesällä kun aurinko on polttavimmillaan ja iho erityisen herkkä auringon säteille, on tärkeää muistaa käyttää auringonsuojakerrointa (esim. Solosun). Auringon säteily voi aiheuttaa utareille ihon palamista, aurinkoihottumaa sekä kuivumista ja siten iho muuttuu araksi, turvonneeksi ja hilseileväksi.

HEVOSILLE

Helosan soveltuu erinomaisesti hevosharrastajan ihon lisäksi myös hevosen ihon kunnossapitoon. Naarmut ja nirhaumat jaloissa ovat tavallisia ongelmia, suupielet, valjaiden ja satulan aiheuttamat ihoärsytykset sekä jalkojen hieronta ovat kaikki hoidettavissa Helosanilla.

KOIRILLE

Helosania käytetään koiralle tassuvoiteena, kun iho kuivuu kylmyyden, kuumuuden, veden tai viiman johdosta. Kovat olosuhteet kuten lumi ja teiden suolaus saattavat tehdä tassuista kuivat ja arat. Helosan auttaa pitämään polkuanturat pehmeinä ja joustavina samalla suojaten ulkoisilta ärsykkeiltä kuten kuralta, suolalta ja hiekalta.

Helosania voidaan käyttää myös pehmentämään ja kosteuttamaan koiran kyynäriä ja kuonoa. Jos koiran iho on erittäin kuiva, käytä Helosan jalkavoidetta, sillä siihen on lisätty karbamidia ja maitohappoa, jotka nopeuttavat ihon pehmenemistä.

Helosan orginal