KESÄIHO

Kesän tullessa useimmilla meistä on toiveissa pehmeä, kuulas ja hiukan päivettynyt iho. Kesällä ihoa kuitenkin rasittavat vesi, viima, aurinko, ilmastointi, matkustelu ja lisäksi kesään ja lomaan liittyy myös usein normaalista poikkeava, epäterveellinen ruokavalio ja alkoholi.  Iho tuntuu kuivalta ja kiristävältä – se janoaa kosteutta.

AURINKOIHOTTUMA

Kesäauringon näyttäytyessä useat meistä lähtevät heti ulos nauttimaan lämmöstä, kenties haluamme myös kauniin rusketuksen. Valitettavasti kaikille auringonpaiste ei ole niin mieluisaa. Jotkut saattavat olla allergisia auringon UV-säteille, ja iho saattaa ärtyä pahastikin.

Yleisintä tällainen allergia on vaaleaihoisilla ja punapigmenttisillä ihmisillä. Pahasti allergisilla henkilöillä ihottuma kestää keväästä syksyyn. He joutuvat valmistautumaan hieman huolellisemmin rannalle lähtiessä ja ihon suojaaminen on todella tärkeää. Aurinkoihottuman ensioireet ovat kutiava iho ja vaaleat läikät ihossa. Oireita saattaa tulla jo pelkästään auringon koskettaessa ihoa.

IHOTTUMAN EHKÄISY

Ennaltaehkäisevänä hoitona kannattaa käyttää laadukasta aurinkorasvaa, jossa on tarpeeksi korkea suojakerroin. Vedenkestävää aurinkovoidetta on hyvä levittää riittävällä suojakertoimella useamman kerran päivässä. Pahoin oireilevan ihon kanssa kannattaa välttää auringolle altistamista keskipäivän aikaan, kun säteily on voimakkaimmillaan.

Kutiavaa ja ärtynyttä ihoa kannattaa myös rasvata säännöllisesti Helosan Original -voiteella. Se sisältää pehmentäviä ja kosteustasapainoa ylläpitäviä ainesosasia, jotka toimivat ihon luonnollisten suoja-aineiden tavoin ja siksi Helosan soveltuu erityisen hyvin kuivalle, herkälle ja ärsyyntyneelle iholle.

IHON PALAMINEN

Suojaa itsesi ja lapsesi aurinkovoiteella. Erityisesti pohjoismaalaisten iho on herkkä ja ohut eikä ole tottunut voimakkaaseen auringonpaisteeseen, ja siksi se palaa auringossa nopeasti. Ihon palaminen on epäterveellistä ja lisää ihosyövän riskiä. Ihon palaminen voi olla hyvinkin kivuliasta ja palaneen ihon kanssa tulisikin välttää auringossa olemista, kunnes iho ei enää punoita.

Jos ihosi palaa, sinun kannattaa levittää after sun- voidetta palaneelle iholle. Helosan Original viilentää, kosteuttaa ja hoitaa ruskettuvaa ihoa. Olisi hyvä käyttää after sun- voidetta, vaikkei ihosi olisikaan palanut, sillä auringon säteet, tuuli, meri- ja järvivesi rasittavat ja vanhentavat ihoa. Syksyllä sitä usein huomaa kuinka juonteet korostuvat, iho menettää elastisuuttaan ja on väriltään himmeä.

HYÖNTEISEN PISTO

Kyllä, hyönteisten pistot ovat inhottavia. On monia hyönteisiä, jotka pistävät; muurahaiset, hyttyset, ampiaiset, mehiläiset jne. Yleensä hyönteisen pistot liittyvät kesään tai lomamatkaan.

Jos iho ärtyy hyönteisen pistosta, kannattaa alue hoitaa voiteella.

Voit käyttää sekä Helosan Originalia helpottamaan ärsytystä. Se toimii kuten ihon oma rasvakerros samalla tehokkaasti kosteuttaen. Lisäksi voide on hajusteeton, väriaineeton ja parabeeniton. Se sopii käytettäväksi koko perheelle.

KUIVAT KESÄJALAT

Kesän tullessa on ihana tunne saada laittaa avonaiset kengät jalkaan. Tällöin jalat altistuvat erilaisille ulkoisille tekijöille kuten pölylle ja vedelle, jotka kuivattavat jalkojen ihoa. Ihon kuivuessa jaloissa ihon uloin kerros voi alkaa halkeilla, karhentua, kutista ja hilseillä. Lisäksi tällä tavoin vaurioitunut kuiva iho ei suojaa enää yhtä hyvin bakteeri- tai sieni-infektioilta.  Jalkoja on siis hyvä hoitaa pitkin vuotta säännöllisesti.

Helosan jalkavoide on kehitetty osaksi päivittäistä ihonhoitoa. Jalkavoide sisältää samoja hoitavia ainesosia kuin Helosan original ja siksi Helosan jalkavoide soveltuu jalkojen kuivan ja halkeilevan ihon hoitoon. Näiden aineiden lisäksi Helosan jalkavoide sisältää vettä sitovaa karbamidia, joka vaikuttaa pehmentävästi ihon sarveiskerrokseen. Lisäksi voiteen antiseptisia ominaisuuksia on tehostettu lisäämällä tuotteeseen maitohappoa. Näiden ominaisuuksien vuoksi Helosanilla on myös tehokas hajua vähentävä vaikutus. Ylläpitohoitoon soveltuu erinomaisesti Helosan Original.